Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürcü kebabı, genellikle kuzu veya dana eti, patlıcan, başemel sos, kaşar peyniri ve salça içerir 1.
- Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlanır, yıkanır ve kızartılır 1.
- Et, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur ve sıcak su eklenerek pişirilir 1.
- Başemel sos için tereyağı ve un kavrulur, yavaş yavaş süt eklenerek kıvamı açılır 1.
- Pişmiş etler süzülür ve başemel sosun yarısı ile karıştırılır, tuz ve karabiber eklenir 1.
- Karnı yarık şeklinde açılan patlıcanların içine et harcı doldurulur 1.
- Artan başemel sos etlerin üstüne dağıtılır ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir 1.
- Salça, etlerin suyu ile ezilerek tepsiye ilave edilir 1.
- Tüm malzemeler 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: