Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gürcistan'da çeşitli et yemekleri tüketilmektedir. İşte bazı örnekler:
- Mtsvadi (Şiş Kebabı) 13. Marine edilmiş domuz, sığır veya kuzu etinin açık ateşte pişirilmesiyle hazırlanan geleneksel bir lezzettir 3.
- Chashushuli 245. Dana eti, domates ve mantarla pişirilen bir yemektir 5.
- Chakapuli (Çakapuli) 125. Kuzu veya dana etiyle yapılan, taze tarhun, yeşil erik, beyaz sek şarap gibi malzemelerle hazırlanan sulu bir yemektir 5.
- Hinkal 245. Et dolgulu haşlama hamurdan yapılan bir mantı çeşididir 5.
Ayrıca, Gürcü mutfağında tavuk yemekleri de önemli bir yere sahiptir ve ceviz veya cevizli soslarla servis edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: