Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güneşte kurutma, bazı gıdalar için sağlıklı bir yöntem olarak kabul edilir 1. Güneş ışığı, doğal bir dezenfektan görevi görerek, gıdalardaki bakterileri ve mikropları öldürür 3. Ayrıca güneşin UV ışınları, kötü kokuları da giderebilir 3.
Ancak, güneşte kurutmanın bazı dezavantajları da vardır:
- Sebzelerde suda eriyen vitaminler, güneş ışığında kurutulduğunda çok çabuk kaybolur 1.
- Yeşil yapraklı sebzeler, güneş ışığına maruz kalarak çok çabuk su kaybeder ve vitamin ile minerallerini kaybederler 1.
- İpek gibi hassas kumaşlar, güneşin altında yapısını bozabilir ve rengini kaybedebilir 2.
Bu nedenle, özellikle yeşil yapraklı sebzelerin gölgede ve hava akışının olduğu bir yerde kurutulması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: