Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gülük yemeği olarak bilinen çiriş otu yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy soğan 1
- 1 kilo çiriş otu 1
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 tatlı kaşığı salça 1
- Tuz, pul biber 1
Yapılışı:
- Çiriş otunu iyice yıkayıp süzün ve ince uzun kesin 1.
- Tencerede suyunu salana kadar pişirip süzgeçten geçirin 1.
- Tencereye sıvı yağı alın, içine küp küp doğranmış soğanları ekleyip iyice kavurun 1.
- Salça, tuz ve baharatları katıp karıştırın 1.
- Süzülüp suları sıkılmış çiriş otlarını ilave edip kavurmaya devam edin 1.
- 5 dakika kadar pişirdikten sonra çiriş otu yemeğiniz servise hazır 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: