Buradasın
Gül hastalığını tetikleyen yiyecekler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül hastalığını tetikleyen yiyecekler şunlardır:
- Baharatlı ve yağlı yiyecekler 12.
- Alkollü içecekler, özellikle kırmızı şarap 12.
- Kafeinli içecekler ve sıcak içecekler 23.
- Bazı meyveler ve marine edilmiş etler 1.
- Kakao ve kakaolu ürünler 1.
- Kapsaisin içeren gıdalar (biber türleri, acı soslar) 24.
- Sinnamaldehit içerikli gıdalar (domates, narenciye, tarçın, çikolata) 24.
Bu gıdalar, kandaki mast hücrelerine etki ederek kızarmaya neden olan nöropeptitleri serbest bırakır 1. Gül hastalığı olan kişilerin, kendilerini tetikleyen gıdalardan uzak durmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: