Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gül hastalığı olanlar, bazı meyveleri tüketirken dikkatli olmalıdır.
Gül hastalığına iyi gelen meyveler arasında şunlar yer alır:
- Yaban mersini, kiraz ve böğürtlen 2. Bu meyveler, vücutta damar büzücü etki gösterir ve kan damarlarındaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur 2.
- C vitamini yönünden zengin meyveler (portakal, mandalina, çilek, kivi) 5. C vitamini, cilt dokusunun yenilenmesini destekler ve ciltteki kızarıklığı azaltabilir 5.
Gül hastalığını tetikleyebilecek meyvelerden ise uzak durulmalıdır 3:
- Domates, turunçgiller ve sirke bazlı meyveler 34. Bu meyveler, cilt reaksiyonlarını tetikleyebilir 3.
Beslenme düzeninde yapılacak değişiklikler için bir doktora veya beslenme uzmanına danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: