Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Grip olduğunda histamin içeren ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilecek bazı besinlerden uzak durulmalıdır:
- Mayalı gıdalar: Turşu, sirke, yoğurt, ayran gibi mayalı içecekler ve gıdalar histamin salgısını artırır 12.
- İşlenmiş etler: Sucuk, pastırma, sosis, salam gibi işlenmiş etler histamin açısından zengindir 13.
- Eski peynirler: Özellikle eski kaşar, çedar, tulum peyniri gibi peynirler yüksek histamin içerir 23.
- Çikolata: Histamin salgılatmasına neden olduğu için çikolata tüketilmemelidir 13.
- Rafine şeker: Bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkisi nedeniyle rafine şeker içeren gıdalardan kaçınılmalıdır 23.
- Balık: Özellikle taze tüketilmeyen balıklarda histamin oluşumu artar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: