Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Granola, fırında 20-30 dakika arasında pişirilir 4. Pişirme süresi, fırının özelliklerine göre değişebilir 4.
Klasik granola tarifi için pişirme adımları:
- Yulaf ezmesi, badem, ceviz ve diğer malzemeler geniş bir kapta karıştırılır 13.
- Bal veya pekmez gibi sıvı malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır 13.
- Karışım, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayılır 13.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-30 dakika pişirilir 34. Her 10 dakikada bir fırın açılıp karıştırılması önerilir 4.
- Fırını kapattıktan sonra kapak hafif aralık bırakılarak granolanın iyice çıtırlaşması beklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: