Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Görümce Helvası tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik 13
- 1 su bardağı toz şeker 13
- 1,5 su bardağı süt 13
- 100 gram tereyağı veya margarin 13
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı) 1
- Tarçın ve ceviz (servis için) 1
Yapılışı:
- Kavrulma Aşaması: Bir tencerede tereyağını eritin ve dolmalık fıstıkları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 1. Ardından irmiği ekleyerek kısık ateşte 15-20 dakika boyunca rengi dönene kadar karıştırın 1.
- Şerbet Hazırlama: Ayrı bir kapta şekeri ve sütü karıştırın 1. Şekerin süt içinde iyice erimesini sağlayın 1. İster ılık, ister oda sıcaklığında karışımı irmik tenceresine ekleyin 1.
- Demlendirme: Şerbeti ekledikten sonra kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp helvanın suyunu çekmesini bekleyin 1. Ortalama 10 dakika sonra helvanın altını kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın 1.
- Servis: Servis tabağına aldığınız helvayı tarçın ve cevizle süsleyerek sunabilirsiniz 1. Yanına bir top dondurma eklemek de harika bir fikir olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: