Buradasın
Gömlek yağlı köfte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gömlek yağlı köfte pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma 2
- 1 soğan (rendelenmiş veya doğranmış) 2
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş veya rendelenmiş) 2
- Yarım su bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı 2
- 1 yumurta 2
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı baharatlar) 2
- Sıvı yağ (kızartma için) 2
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına kıymayı, rendelenmiş veya doğranmış soğanı, sarımsağı, galeta ununu veya ekmek kırıntısını, yumurtayı, tuz ve baharatları ekleyin 25.
- Malzemeleri iyice karıştırarak köfte harcını hazırlayın 2.
- Harcın homojen bir kıvam alması önemlidir 2.
- Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri oluşturun 2.
- Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın 2.
- Köfteleri önceden ısıtılmış yağda kızartın, her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin 25.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün 2.
- Yağlı köfteleri sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: