Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
GMS (Gliserin Monostearat) gıda endüstrisinde çeşitli işlevler üstlenir:
- Emülsifiye Edici: Su ve yağ gibi karışması zor olan bileşenleri bir araya getirerek stabil bir karışım elde etmeyi sağlar 15. Bu nedenle margarin, mayonez, çikolata kaplama ve dondurma gibi ürünlerin üretiminde kullanılır 15.
- Kalınlaştırıcı Ajan: Kremalı tatlılar, soslar ve krepler gibi ürünlerin yapısını ve kıvamını iyileştirir 1.
- Stabilizatör: Dondurmada buz kristallerinin oluşumunu önleyerek ürünün daha pürüzsüz ve kremsi kalmasını sağlar 15.
- Diğer Kullanım Alanları: Ekmek hamurunun yoğunluğunu artırarak daha yumuşak bir yapı elde edilmesine yardımcı olur ve gıda ambalaj malzemelerinde surfactant olarak kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: