Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz yulafın nasıl anlaşılacağına dair bazı yöntemler şunlardır:
- Ambalaj üzerindeki ibareler 12. "Gluten içermez" veya "sertifikalı glutensiz" ibaresi taşıyan yulaf ürünleri, güvenli bir seçenek olabilir 12.
- Üretim koşulları 13. Yulafın, çapraz bulaşmadan uzak şekilde özel üretim alanlarında işlenmesi ve hasat aşamasında sadece yulafın temas ettiği alet ve araçların kullanılması önemlidir 13.
- Sertifikalar 13. Üçüncü taraflarca test edilip onaylanan, güvenilir sertifikalı markalara yönelmek, ürünün glutensiz olduğunu güvence altına alabilir 13.
- Standartlar 1. Bazı markalar, ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından belirlenen standartlara uygun üretim yapabilir 1. Kuruluşlar tarafından verilen sertifikalar, ürünün glutensiz olduğunu daha da güvence altına alabilir 1.
Glutensiz yulaf tüketmeden önce, özellikle çölyak hastalığınız varsa, ürünün glutensiz üretim sertifikasına sahip olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: