Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz patatesin anlaşılması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Doğal Halde Gluten Yokluğu: Patates, doğal halinde gluten içermeyen bir sebzedir 123.
- İşlenmiş Ürünlerde Dikkat: Patates cipsi, patates püresi gibi işlenmiş ürünlerde gluten bulunabilir 14. Bu tür ürünlerin ambalajında "gluten içermez" ibaresi ve sertifikası aranmalıdır 14.
- Çapraz Bulaş Riski: Patatesin pişirileceği ve servis edileceği ortamda gluten içeren hiçbir ürünün bulunmaması gerekir 1.
- Hazırlık Aşaması: Patates pişirmeden önce kullanılan tezgah, araç gereç ve ekipmanların glutenden arındırılmış olması sağlanmalıdır 1.
- Dışarıda Tüketim: Dışarıda yenilen patates yemeklerinde, aynı kızartma yağında glutenli besinlerin de kızarma ihtimali olduğundan, glutensiz olduğundan emin olunmalıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: