Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek gömbe hamuru yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar takip edilmelidir:
Malzemeler:
- 1 kg un 13
- 1 su bardağı ceviz 13
- 1 çay bardağı dövülmüş haşhaş 13
- 1 küçük paket yaş maya 13
- Tuz 13
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı 13
Yapılışı:
- Un, maya ve tuzu derin bir kaba koyup ılık su ekleyerek yoğurun 3.
- 1-1,5 saat dinlendirip mayanın kabarmasını bekleyin 13.
- Hamuru iki parçaya ayırın 13.
- Diğer taraftan ceviz, haşhaş ve şekeri karıştırıp bir harç elde edin 3.
- Ayırdığınız hamurlardan bir tanesini yağlanmış tepsiye yayıp ortasına harcı koyun 3.
- Diğer hamuru da üstüne kapatıp bohça şeklinde kapatın 13.
- Tepsiyi fırına vermeden önce yeniden mayalanmaya bırakın 3.
- Hamur kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişmeye bırakın 3.
- Dilimleyerek servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: