Buradasın
Gaziantep'in pirinçli böreği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep'in pirinçli böreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un 1
- 1 su bardağı pirinç 14
- 250 gr yağlı kıyma 1
- 1 adet kuru soğan 1
- 2 su bardağı zeytinyağı 1
- 1 tutam haspir 4
- Karabiber, tuz 4
Yapılışı:
- Unun içine yarım çay kaşığı tuz ve su konup hamur yoğrulur 1.
- Pirinç ayıklanır ve üzerini kaplayacak kadar su konup bekletilir 1.
- Bir tencerede 250 gr kıyma, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte suyu çekilene kadar kavrulur 1.
- Kıymanın üzerine doğranmış soğan ve tuz ilave ederek soğan solana kadar tekrar kavrulur 1.
- Kavrulan kıymanın üzerine karabiber serpilir 1.
- Öte yanda, sıcak suda bekletilen pirincin suyu süzülür, 1 bardak kaynar su ve haspir ilave edilerek pişirilir 1.
- Pirinç pişince üzerine kıyma eklenerek karıştırılır 1.
- Hazırlanan bu karışım soğumaya bırakılır 1.
- Hamurdan büyük bir yufka açılır, yufka aralıklı konmuş olan harcın üzerine katlanır ve katlanan harç yarım ay şeklinde kesilir 1.
- Kesilen yufka parmak uçlarıyla bastırılarak yapıştırılır 1.
- Tepsinin tabanı unlanır 1.
- Kapatılan börekler tepsiye dizilir 1.
- Hazırlanan börekler zeytinyağında kavrulur, daha sonra servis tabağına alınarak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: