Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomi mezunları, devlette çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler:
- Mutfak Şefi: Kamu kurumlarına bağlı restoran veya yemekhanelerde yemeklerin hazırlanması ve sunulmasını yönetir 5.
- Yemek Danışmanı: Yemeklerin kalitesini artırmak için menü geliştirme ve tarif oluşturma gibi görevler üstlenir 5.
- Gıda Güvenliği Uzmanı: Gıda maddelerinin üretim, depolama ve dağıtım süreçlerinde hijyen kurallarının takibini yapar 5.
- Eğitimci: Meslek liselerinde veya üniversitelerde gastronomi eğitimi verebilir 5.
- Proje Yöneticisi: Gastronomi etkinliklerinin planlama ve organizasyon süreçlerinde görev alır 5.
- Araştırmacı: Gastronomi veya gıda güvenliği ile ilgili konularda araştırma yapar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: