Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomide hangi içkilerin tüketildiği, yemeğin türüne göre değişiklik gösterir:
- Kırmızı et ile genellikle kırmızı şarap tercih edilir 14. Cabernet Sauvignon, Malbec veya Shiraz gibi türler uygun olabilir 1.
- Beyaz et ve balık yemekleri için beyaz şarap idealdir 14. Chardonnay ya da Sauvignon Blanc bu amaçla kullanılabilir 1.
- Deniz ürünleri ile Sauvignon Blanc veya Pinot Grigio iyi gider 1.
- Baharatlı yemekler için hafif bir lager veya buğday birası uygundur 1.
- Tatlılar ile tatlı şaraplar eşleştirilir 1. Sauternes veya Tokaji gibi şaraplar bu amaçla kullanılabilir 1.
Ayrıca, kokteyller de gastronomide sıkça tüketilen içecekler arasındadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: