Buradasın
Garnitürlü rulo köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Garnitürlü rulo köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 500-600 gr kıyma 1;
- 1 adet soğan 1;
- 2-3 diş sarımsak 1;
- 1,5 çay bardağı galeta unu veya önceden kurutup rondodan geçirdiğimiz ekmek kurusu 1;
- 1,5 çay bardağı ılık su 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı toz biber 1;
- 2 adet havuç 1;
- 2 adet patates 1;
- 1 su bardağı bezelye (dileyen hazır garnitür kullanabilir) 1.
Yapılışı:
- Köfte harcını hazırlama: Kıyma, galeta unu ve çekilmiş ekmek kurusunu, baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı karıştırın 1. Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun 1. Buzdolabında 10-15 dakika bekletin 1.
- İç harcı hazırlama: Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp haşlayın 1. Bezelye ile birlikte süzün 1.
- Şekillendirme: Dolaptan çıkardığınız köfte harcını streç filmin üzerine yayıp tam ortaya iç harcı yerleştirin 1. Streç film yardımıyla rulo şeklinde sarın 1.
- Pişirme: Rulo köfteyi borcama alın ve üzerine salçalı sos dökün 1. 200 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin 1. Fırından çıkınca kenarda kalan sosları köftenin üzerinde gezdirin 1.
Üzeri için:
Sos için:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: