• Buradasın

    Fransız Bulka hangi unla yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fransız bulka, kepeksiz, düşük randımanlı undan yapılır 3. Bu tür un, francala yapımında kullanılır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bulka hamuru nasıl yapılır?

    Bulka hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı peynir altı suyu; 1 su bardağı süt; 1 yumurta; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 100 gram tereyağı; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 11 gram kuru maya; 6 su bardağı un. Yapılışı: 1. Süt ve peynir suyunu karıştırıp biraz ısıtın. 2. İçine maya ve toz şekeri ekleyip 5 dakika aktifleşmesini bekleyin. 3. Bir kaba unu ekleyin, içini çukur hale getirin, etrafına tuzu ve sıvı yağı serpin. 4. Aktifleşen maya sıvısını döküp üzerine yumurtayı kırın ve yoğurun. 5. 100 gram tereyağını ekleyip biraz daha yoğurun. 6. Hamuru 15 eşit parçaya bölüp açın, üzerine zeytinyağı sürün, iç harcı koyup katlayın ve rulo şekli verin. 7. Tepsiye dizdikten sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 20 dakika daha mayalandırın. 8. Üzerine süt sürüp önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bulka hamuru için alternatif tarifler de mevcuttur, örneğin, youtube.com ve tiktok.com sitelerinde farklı yöntemler bulunmaktadır.

    Fransız bulka içinde ne var?

    Fransız bulka'nın içinde genellikle şu malzemeler bulunur: buğday unu, su, şeker, tuz, maya, yumurta, bitkisel yağ ve kuru üzüm.