• Buradasın

    Bulka hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bulka hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı peynir altı suyu 1;
    • 1 su bardağı süt 1;
    • 1 yumurta 1;
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
    • 100 gram tereyağı 1;
    • 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 11 gram kuru maya 1;
    • 6 su bardağı un 1.
    Yapılışı:
    1. Süt ve peynir suyunu karıştırıp biraz ısıtın 1.
    2. İçine maya ve toz şekeri ekleyip 5 dakika aktifleşmesini bekleyin 1.
    3. Bir kaba unu ekleyin, içini çukur hale getirin, etrafına tuzu ve sıvı yağı serpin 1.
    4. Aktifleşen maya sıvısını döküp üzerine yumurtayı kırın ve yoğurun 1.
    5. 100 gram tereyağını ekleyip biraz daha yoğurun 1.
    6. Hamuru 15 eşit parçaya bölüp açın, üzerine zeytinyağı sürün, iç harcı koyup katlayın ve rulo şekli verin 1.
    7. Tepsiye dizdikten sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 20 dakika daha mayalandırın 1.
    8. Üzerine süt sürüp önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
    Bulka hamuru için alternatif tarifler de mevcuttur, örneğin, youtube.com ve tiktok.com sitelerinde farklı yöntemler bulunmaktadır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hamur nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Hamur yapmak için gerekli malzemeler: Un. Maya. Sıvı. Şeker. Tuz. Yumurta ve sıvı yağ. Hamur yapma aşamaları: 1. Tüm malzemeler oda sıcaklığına getirilir. 2. Mayayı, şekeri ve ılık su-süt karışımını bir kaba koyun, tahta kaşıkla karıştırın. 3. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. 4. Hamur ele yapışmayan, homojen ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda bekletilmesi gerekir.