Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Flat white için süt köpüğü yapmak şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Sütün hazırlanması: Pitcher denilen süt köpürtme kabına 1/3 oranında süt konur 2. Süt köpürtme çubuğunun ucu hafifçe süte batırılır ve köpürtme işlemine başlanır 2.
- Köpürtme: Çubuğun yüzeye yakın tutulması büyük baloncuklar, dibe yakın tutulması ise düşük köpük oluşturur 2. En sağlıklı yol, çubuğu orta seviyeye kadar batırıp köpürme başladıktan sonra pitcher’ı sola doğru yatırarak basıncın süt içerisinde hareketini kontrol etmektir 2.
- Sıcaklık: İdeal köpük sıcaklığı 65°C'dir, ancak 55-65°C arasında ısıtmak da mümkündür 2. Sütün yüksek sıcaklıklara ulaşıp formunu kaybetmemesi için uzun süre bekletmekten kaçınılmalıdır 2.
- Homojenlik: Köpürme sonrası süt, homojen hale getirmek için biraz sallanır ve tabanda sıkışmış köpüklerin de yukarı çıkması için bir iki kere masa üstüne taban vurulur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: