Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Flan tatlısı yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Elmalı Flan Tarifi:
- Malzemeler: 1 su bardağı un, yarım su bardağı tozşeker, 3 yumurta, 1.5 su bardağı süt, 3-4 elma, bir tutam tuz 1.
- Yapılışı:
- Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın 1.
- Yumurtaları iyice çırpıp unun ortasına ilave edin 1.
- Sütü tuzla birlikte azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun 1.
- Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin 1.
- Yağlanmış turta kalıbının dibine elmaları dizin ve üzerine hamuru yayın 1.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin 1.
- Elmalı flan’ı servis tabağına ters çevirip üzerine pudraşeker serpiştirin, dilimleyerek servis yapın 1.
- Limonlu Flan Tarifi:
- Malzemeler: 2 limon, 226.4 gr şeker, 6 yumurta, 0.3 kg krema 2.
- Yapılışı:
- Limonları yıkayın 2.
- Kabuğun sarı kısmını soyup, rondoya koyun 2. Limonların suyunu da ekleyin 2.
- Şeker ilave ederek karıştırın 2.
- Krema ve yumurtaları ekleyin 2. Karıştırmaya devam edin 2.
- İki farklı boyutta fırın kabını iç içe koyun 2. Geniş olana 1 parmak kalınlığında su koyun 2. İç taraftakine ise karışımı dökün 2.
- Önceden 210 dereceye ısıtılmış fırına koyun 2. 30 dakika pişirin 2.
- Sürenin sonunda kapları fırından çıkarıp tatlının bulunduğu kabı buzdolabına koyun 2. Soğuduktan sonra servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: