Flan tatlısı yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: 1. Elmalı Flan Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı un, yarım su bardağı tozşeker, 3 yumurta, 1.5 su bardağı süt, 3-4 elma, bir tutam tuz. - Yapılışı: 1. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 2. Yumurtaları iyice çırpıp unun ortasına ilave edin. 3. Sütü tuzla birlikte azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. 4. Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. 5. Yağlanmış turta kalıbının dibine elmaları dizin ve üzerine hamuru yayın. 6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. 7. Elmalı flan’ı servis tabağına ters çevirip üzerine pudraşeker serpiştirin, dilimleyerek servis yapın. 2. Limonlu Flan Tarifi: - Malzemeler: 2 limon, 226.4 gr şeker, 6 yumurta, 0.3 kg krema. - Yapılışı: 1. Limonları yıkayın. 2. Kabuğun sarı kısmını soyup, rondoya koyun. 3. Şeker ilave ederek karıştırın. 4. Krema ve yumurtaları ekleyin. 5. İki farklı boyutta fırın kabını iç içe koyun. 6. Önceden 210 dereceye ısıtılmış fırına koyun. 7. Sürenin sonunda kapları fırından çıkarıp tatlının bulunduğu kabı buzdolabına koyun.