• Buradasın

    Flan hangi ülkenin tatlısı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Flan tatlısı, İspanyol mutfağına aittir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi ülkenin tatlısı meşhur?

    Meşhur tatlıları olan bazı ülkeler şunlardır: 1. Portekiz: Pasteis de nata, milföy hamurundan yapılan ve özel muhallebi ile doldurulan bir tatlıdır. 2. Belçika: Waffle, Brüksel usulü olarak bilinen ve bal, çikolata ve meyve ile servis edilen bir tatlıdır. 3. Hindistan: Jelebi, spiral şekil verilen hamurun kızartılıp şerbete batırılmasıyla yapılan bir tatlıdır. 4. Yeni Zelanda: Pavlova, Anna Pavlova'dan esinlenerek yapılmış, görüntüsüyle büyüleyen bir tatlıdır. 5. Fransa: Ekler, hamurun krema ile doldurulmasından oluşan bir tatlıdır.

    Flan tatlısı nasıl yapılır?

    Flan tatlısı yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: 1. Elmalı Flan Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı un, yarım su bardağı tozşeker, 3 yumurta, 1.5 su bardağı süt, 3-4 elma, bir tutam tuz. - Yapılışı: 1. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 2. Yumurtaları iyice çırpıp unun ortasına ilave edin. 3. Sütü tuzla birlikte azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. 4. Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. 5. Yağlanmış turta kalıbının dibine elmaları dizin ve üzerine hamuru yayın. 6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. 7. Elmalı flan’ı servis tabağına ters çevirip üzerine pudraşeker serpiştirin, dilimleyerek servis yapın. 2. Limonlu Flan Tarifi: - Malzemeler: 2 limon, 226.4 gr şeker, 6 yumurta, 0.3 kg krema. - Yapılışı: 1. Limonları yıkayın. 2. Kabuğun sarı kısmını soyup, rondoya koyun. 3. Şeker ilave ederek karıştırın. 4. Krema ve yumurtaları ekleyin. 5. İki farklı boyutta fırın kabını iç içe koyun. 6. Önceden 210 dereceye ısıtılmış fırına koyun. 7. Sürenin sonunda kapları fırından çıkarıp tatlının bulunduğu kabı buzdolabına koyun.