Buradasın
Firkiye yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Firkiye yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti (kemikli veya kuşbaşı) 12
- 2 adet orta boy patates 1
- 2 adet havuç 1
- 1 su bardağı bezelye 1
- 1 adet büyük soğan 1
- 2 diş sarımsak 1
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 3 su bardağı sıcak su 1
Yapılışı:
- Kuzu etlerini tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun 1. Üzerine sıvı yağ ekleyip ince doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin, kavurmaya devam edin 1.
- Küp doğranmış patates ve havuçları ekleyerek hafifçe kavurun 1. Bezelyeyi de ilave ederek karıştırın 1.
- Salçayı ekleyin ve baharatları karışıma ilave ederek 1-2 dakika kavurun 1.
- Sıcak suyu ekleyerek kapağı kapatın 1. Orta ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin 1.
- Fırkiye yemeğini sıcak servis edin 1. Yanına pirinç pilavı veya lavaş ekleyerek tamamlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: