Buradasın
Firkiye yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Firkiye yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti 35;
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sade yağ 35;
- 1 soğan (isteğe bağlı) 3;
- 1 kg çağla (badem) 34;
- 1 çay bardağı kuru üzüm 3;
- 5-6 adet kuru kayısı (doğranmış) 3;
- 1 çubuk tarçın veya 1 çay kaşığı toz tarçın 3;
- 3-4 adet karanfil 3;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 3;
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 3;
- Tuz 3;
- 2 su bardağı sıcak su 3.
Yapılışı:
- Tencerede tereyağını eritin 3.
- Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etini ekleyerek kavurun 3.
- Etler renk değiştirene kadar kavurun 3.
- İsteğe göre küçük doğranmış soğanı ilave edin 3.
- Etler suyunu salıp çektikten sonra çağlaları, kuru üzümü, kuru kayısıyı, tarçını ve karanfilleri ekleyin 3.
- Birkaç dakika kavurduktan sonra sirke ve şekeri ilave edin 3.
- Tuzunu ekleyin 3.
- 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde 40-45 dakika pişirin 3.
- Etler yumuşayınca yemeği servis tabağına alın 3.
Firkiye, tek başına veya pilav eşliğinde sunulabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: