Fırında helva yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram sade tahin helvası (fıstıklı da olabilir); 1 çay bardağı süt; 1,5 yemek kaşığı limon suyu; 1,5 tatlı kaşığı tereyağı; Üzeri için yarım çay bardağı iri kırılmış badem veya ceviz. Yapılışı: 1. Helvayı bir kabın içerisine alın ve küp küp doğrayın. 2. Helvanın üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı, süt ve limon suyunu ekleyin. 3. Bu karışımı çatalla ezin veya blenderdan geçirin. 4. Helvalı karışımı küçük ya da orta boyutlardaki güveç kaplarına paylaştırın. 5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 6. Üzerine badem veya ceviz serpiştirin. 7. Helva piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edin. Alternatif olarak, tarifte portakal ve limon kabuğu rendesi de kullanılabilir.