Buradasın
Fırında oğlak eti nasıl yumuşak pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında oğlak etinin yumuşak pişmesi için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Etlerin Hazırlanması: Oğlak etlerini el büyüklüğünde parçalara bölüp bol su ile yıkayın 1. Etleri tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovun 5.
- Pişirme Kabı: Etleri fırın tepsisine dizip üzerine taze kekik serpin 1.
- Pişirme Süreci: Bir bardak su ilave ederek üstünü gömlek ile kaplayarak fırına sürün 1. Fırının ısısını 200 dereceye ayarlayarak yaklaşık iki-iki buçuk saat pişirin 4. İlk 1 saatten sonra folyoyu alarak etin üzerinin kızarmasını sağlayın 3.
- Servis: Pişen oğlak etlerini fırından alıp servis tabağına yerleştirin 1. Fırın tepsisinde biriken suyu kaşıkla etlerin üzerine gezdirerek lezzetlenmesini ve kurumamasını sağlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: