• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Fırında oğlak eti nasıl yumuşak pişirilir?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    • Et

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown roasted goat leg resting on a rustic clay tray, surrounded by fresh herbs and lemon wedges, with steam rising from the tender meat in a warm Turkish kitchen.
    Fırında oğlak etinin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
    • Marinasyon: Oğlak etini tuzlu su veya limonlu su gibi bir marinat ile hazırlamak, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar 2.
    • Yağ miktarı: Oğlak eti yağlı bir et olduğu için fazla yağ eklenmemelidir; fazla yağ, etin sertleşmesine neden olabilir 2.
    • Pişirme süresi: Etin pişme süresi doğru ayarlanmalıdır; yeterince pişirmemek de sertliğe yol açabilir 2.
    • Fırın ayarı: 200 derece fırında pişirmek uygun bir yöntemdir 3.
    • Pişirme sonrası dinlenme: Oğlak eti piştikten sonra 10 dakika fırında dinlendirilmelidir 2.
    Fırında oğlak eti tarifi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
    • lezzet.com.tr 2;
    • kevserinmutfagi.com 3;
    • gzt.com 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. 1
      2. mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com
        2
      3. nefisyemektarifleri.com
        3
      4. mutfakgazetesi.com
        4
      5. gzt.com
        5
    • Oğlak etini daha lezzetli hale getirmek için ne yapılabilir?

    • Oğlak eti pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?

    • Fırında oğlak etinin yanına ne tür garnitürler yakışır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Fanli fırında et yumuşak pişer mi?

    Fanli fırında et, yumuşak pişer çünkü fanlı fırın, ısının eşit şekilde dağılmasını sağlar ve hava dolaşımı artar. Ancak, fansız fırında daha düşük sıcaklıkta ve daha yavaş pişirme yöntemiyle etin daha hassas ve yumuşak kalması sağlanabilir.
    • Teknoloji
    • Pişirme
    • Fırın
    • Et
    5 kaynak

    En yumuşak fırında et yemeği hangisi?

    En yumuşak fırında et yemeklerinden bazıları şunlardır: Bonfile. Antrikot. Küşleme. Fırında pişirilebilecek diğer yumuşak et yemekleri arasında patlıcanlı dana bonfile, Antep fıstıklı pirzola ve fırında kuzu incik de bulunur. Et yemeklerinin yumuşaklığı kişisel tercihlere göre değişebilir.
    • Teknoloji
    • Tarifler
    • EtYemekleri
    5 kaynak

    Fırında etin yumuşak olması için hangi sos kullanılır?

    Fırında etin yumuşak olması için zeytinyağı ve domates sosu kullanılabilir. Etin yumuşamasını sağlamak için sosa asidik malzemeler (limon suyu, sirke) eklemek de etkilidir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    Fırında et fanlı mı pişer fansız mı?

    Fırında et pişirirken fanlı mod, dışının çıtır içinin ise az pişmiş olmasını istediğiniz yemekler için uygundur. Fanlı fırın, içindeki havayı dolaştırarak yemeğin her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar. Fansız mod ise (alt-üst ısı) yemeğin daha yavaş ama eşit şekilde pişmesi için kullanılmalıdır. Fırın ayarları, tarife ve istenen sonuca göre değişiklik gösterebilir.
    • Teknoloji
    • Pişirme
    • Fırın
    • EtYemekleri
    5 kaynak

    Oğlak tandır fırında kaç saatte pişer?

    Oğlak tandırının fırında pişme süresi yaklaşık 2 saattir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • PişirmeSüresi
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"lpc00":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Ffirinda-oglak-eti-nasil-yumusak-pisirilir-1170742622%3Flr%3D213%26ncrnd%3D61021","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6488198891759220501","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1759220631416855-5951481896374731253-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-275-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lpc0w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"lpc01":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lpc0w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"lpc02":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Fırında oğlak etinin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:\n\n* **Marinasyon**: Oğlak etini tuzlu su veya limonlu su gibi bir marinat ile hazırlamak, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/oglak-eti-nasil-pisirilir).\n* **Yağ miktarı**: Oğlak eti yağlı bir et olduğu için fazla yağ eklenmemelidir; fazla yağ, etin sertleşmesine neden olabilir [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/oglak-eti-nasil-pisirilir).\n* **Pişirme süresi**: Etin pişme süresi doğru ayarlanmalıdır; yeterince pişirmemek de sertliğe yol açabilir [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/oglak-eti-nasil-pisirilir).\n* **Fırın ayarı**: 200 derece fırında pişirmek uygun bir yöntemdir [```3```](https://www.kevserinmutfagi.com/firinda-oglak-eti.html).\n* **Pişirme sonrası dinlenme**: Oğlak eti piştikten sonra 10 dakika fırında dinlendirilmelidir [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/oglak-eti-nasil-pisirilir).\n\nFırında oğlak eti tarifi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:\n\n* lezzet.com.tr [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/oglak-eti-nasil-pisirilir);\n* kevserinmutfagi.com [```3```](https://www.kevserinmutfagi.com/firinda-oglak-eti.html);\n* gzt.com [```4```](https://www.gzt.com/lokma/firinda-oglak-18089).","sources":[{"sourceId":1,"url":"bizdemutfaktayiz.com/firinda-oglak/","title":"FIRINDA OĞLAK - Bizdemutfaktayiz","shownUrl":"bizdemutfaktayiz.com/firinda-oglak/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/frnda-oglak-eti.html","title":"Fırında Oğlak Eti | Mükemmel Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/frnda-oglak-eti.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.nefisyemektarifleri.com/firinda-oglak-eti-tarifi/","title":"Fırında Oğlak Eti Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.nefisyemektarifleri.com/firinda-oglak-eti-tarifi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.mutfakgazetesi.com/2013/03/oglak-tandiri.html","title":"Evde Oğlak Tandırı","shownUrl":"https://www.mutfakgazetesi.com/2013/03/oglak-tandiri.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.gzt.com/lokma/firinda-oglak-18089","title":"Fırında Oğlak Tarifi, Nasıl Yapılır? | GZT Lokma","shownUrl":"https://www.gzt.com/lokma/firinda-oglak-18089","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Fırında oğlak eti nasıl yumuşak pişirilir?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Oğlak etini daha lezzetli hale getirmek için ne yapılabilir?","url":"/search?text=O%C4%9Flak+eti+nas%C4%B1l+daha+lezzetli+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Oğlak eti pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=O%C4%9Flak+eti+pi%C5%9Firirken+dikkat+edilmesi+gerekenler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Fırında oğlak etinin yanına ne tür garnitürler yakışır?","url":"/search?text=F%C4%B1r%C4%B1nda+o%C4%9Flak+etinin+yan%C4%B1na+ne+gider%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=F%C4%B1r%C4%B1nda+o%C4%9Flak+eti+nas%C4%B1l+yumu%C5%9Fak+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roasted goat leg resting on a rustic clay tray, surrounded by fresh herbs and lemon wedges, with steam rising from the tender meat in a warm Turkish kitchen.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-pNFvL9iWoAXVkrX0CRZn/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6488198891759220501","reqid":"1759220631416855-5951481896374731253-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-275-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1759220631416855-5951481896374731253-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-275-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lpc0w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"lpc03":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tum-tavuk-firinda-fanli-mi-piser-fansiz-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/firin-nasil-kullanilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/firinda-tavuk-pisirme-sirri-fanli-mi-fansiz-mi-daha-iyi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.levrek.gen.tr/levrek-firinda-fanli-mi-yoksa-fansiz-mi-daha-iyi-piser.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/frnn-fan-ayarnda-ne-piser?size=16&stub=1"],"header":"Fanli fırında et yumuşak pişer mi?","teaser":"Fanli fırında et, yumuşak pişer çünkü fanlı fırın, ısının eşit şekilde dağılmasını sağlar ve hava dolaşımı artar. Ancak, fansız fırında daha düşük sıcaklıkta ve daha yavaş pişirme yöntemiyle etin daha hassas ve yumuşak kalması sağlanabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/fanli-firinda-et-yumusak-piser-mi-3688024400","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"Fırın"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roast chicken sizzling in a fan-assisted oven, with steam rising and the meat appearing tender and juicy, set in a warm Turkish kitchen with ceramic tiles and copper pots.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-nTBf9yh2OhascgK5midF/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/liste/firinda-et-yemekleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.etyemekleri.gen.tr/firinda-et-tarifleri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.firinyemekleri.gen.tr/firinda-et-yemegi-tarifleri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/firinda-et-yemekleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/etli-firin-yemekleri?size=16&stub=1"],"header":"En yumuşak fırında et yemeği hangisi?","teaser":"En yumuşak fırında et yemeklerinden bazıları şunlardır: Bonfile. Antrikot. Küşleme. Fırında pişirilebilecek diğer yumuşak et yemekleri arasında patlıcanlı dana bonfile, Antep fıstıklı pirzola ve fırında kuzu incik de bulunur. Et yemeklerinin yumuşaklığı kişisel tercihlere göre değişebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/en-yumusak-firinda-et-yemegi-hangisi-1910717643","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ersanet.com/blog/icerik/firinda-kurutmadan-et-pisirmenin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.happycenter.com.tr/happylife/yemek-tarifleri/etlerin-yumusak-olmasi-icin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/yemek/galeri/artik-etiniz-kurumayacak-firinda-et-pisirmenin-puf-noktalari-6225337?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kacbardak.com.tr/blog/firinda-lokum-gibi-biftek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidarehberi.com.tr/nasil-yapilir/firinda-et-marinesi-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Fırında etin yumuşak olması için hangi sos kullanılır?","teaser":"Fırında etin yumuşak olması için zeytinyağı ve domates sosu kullanılabilir. Etin yumuşamasını sağlamak için sosa asidik malzemeler (limon suyu, sirke) eklemek de etkilidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-etin-yumusak-olmasi-icin-hangi-sos-kullanilir-449052183","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roasted meat dish glistening with olive oil and tomato sauce, surrounded by fresh ingredients like lemons, onions, and yogurt in a warm Turkish kitchen.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-CutoGTHBUZFwNUqYVUhu/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/fanli-ve-fansiz-firin-modunun-farki-ne-blog-3796413?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/firin-nasil-kullanilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/firin-nasil-kullanilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/fanli-fansiz-ne-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/frn-fanl-m-iyi-pisirir-fansz-m?size=16&stub=1"],"header":"Fırında et fanlı mı pişer fansız mı?","teaser":"Fırında et pişirirken fanlı mod, dışının çıtır içinin ise az pişmiş olmasını istediğiniz yemekler için uygundur. Fanlı fırın, içindeki havayı dolaştırarak yemeğin her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar. Fansız mod ise (alt-üst ısı) yemeğin daha yavaş ama eşit şekilde pişmesi için kullanılmalıdır. Fırın ayarları, tarife ve istenen sonuca göre değişiklik gösterebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-et-fanli-mi-piser-fansiz-mi-1976610673","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"Fırın"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roast with crispy edges sits on a tray inside a modern oven, while a chef in a white apron carefully checks its doneness, surrounded by the warm glow of the oven light.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-ZK41v4rqFTp5FH9Y4ucm/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetrehberim.com/oglak-tandir-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/mucize-lezzetler/oglak-tandiri-40799164?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/oglak-tandir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mutfakgazetesi.com/2013/03/oglak-tandiri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektarifiperisi.com/tarif/firinda-oglak-tandir/?size=16&stub=1"],"header":"Oğlak tandır fırında kaç saatte pişer?","teaser":"Oğlak tandırının fırında pişme süresi yaklaşık 2 saattir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/oglak-tandir-firinda-kac-saatte-piser-1775312830","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesuresi","text":"PişirmeSüresi"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lpc0w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"lpc04":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lpc0w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"lpc05":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lpc0w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}