Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kajun baharatlı sebze yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates 1;
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kajun baharatı 1;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra istediğiniz kalınlıkta doğrayın 1.
- Bir kapta zeytinyağı, kajun baharatı ve tuzu karıştırın 1.
- Doğradığınız patatesleri bu karışıma iyice bulayın, tüm yüzeylerinin baharatlı karışımla kaplandığından emin olun 1.
- Hazırladığınız patatesleri fırın tepsisine tek sıra halinde yayın 1.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, patatesler kızarana ve yumuşayana kadar pişirin 1. Pişirme süresi patateslerin kalınlığına göre değişebilir 1.
- Pişirme işlemi sırasında arada bir kontrol ederek patateslerin yanmasını önleyin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin 1.
Ayrıca, sebzeli tavuk sarma ile birlikte kajun baharatlı fırın patates yapmak için aşağıdaki tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 tavuk göğsü (fileto) 2;
- 1 küçük kabak 2;
- 1 havuç 2;
- 1 kapya biber 2;
- 1 çarliston biber 2;
- 3 minik patates 2.
Baharat olarak: kajun baharatı, kekik, paprika, tuz 2.
Yapılışı:
- Tavuğu kekik, paprika, tuz, çok az kajun baharatı ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile marine edin 24.
- Diğer yandan sebzeleri julyen şeklinde doğrayın 24.
- Tavuklar marine olduktan sonra içlerine sebzeleri dizip sarın 24. 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin 24.
- Tavuklar hazır olunca patatesleri elma dilim şeklinde kesin 24. Kajun baharatlı ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile karıştırıp fırınlayın 24.
- Kalan sebzeleri az zeytinyağı ile bir tavada soteleyin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: