Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
1 kg kajun için ne kadar baharat kullanılması gerektiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, kajun baharatı yapımında kullanılan bazı malzemelerin miktarları şu şekildedir:
- 2 yemek kaşığı soğan tozu 45;
- 2 yemek kaşığı sarımsak tozu 45;
- 1 tatlı kaşığı fesleğen 5;
- 2 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik 5;
- 1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş karabiber 5;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 5;
- 5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 5;
- 1 tatlı kaşığı tuz 5.
Baharatların oranı, kajun baharatının tadını belirlediği için malzemelerin dikkatlice dengelenmesi önerilir 2.
Baharat karışımı evde hazırlanabileceği gibi, aktarlardan veya marketlerin baharat reyonlarından hazır olarak da temin edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: