Fırında poşet tavuk yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet tavuk but (derisiz); 2 adet patates (çiğ); 2 adet havuç; 2 çorba kaşığı zeytinyağı; 1 adet kuru soğan; 1 çay kaşığı tuz (iyotlu); 1 bıçak ucu karabiber; 4 diş sarımsak; 1 çay kaşığı taze kekik; 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber; 0,5 tatlı kaşığı zerdeçal tozu; 1 çay kaşığı pul biber; 1 adet limon (orta boy). Yapılışı: 1. Bir kasede zeytinyağı, tuz, zerdeçal, kırmızı toz biber, rendelenmiş sarımsak ve karabiberi karıştırın. 2. Tavukları bu baharatlı karışıma batırın ve bir süre marine etmeleri için 30 dakika buzdolabında bekletin. 3. Patates, havuç ve soğanı büyük bir karıştırma kabında baharatlı zeytinyağı karışımı ile harmanlayın. 4. Tavukları ve sebzeleri fırın poşetinde düzenleyin. 5. Üzerlerine isteğe bağlı olarak taze kekik veya biberiye serpin. 6. Fırın poşetini kapatın ve önceden ısıtılmış fırında tavuklar iyice pişene kadar pişirin. 7. Fırın poşetini açın, servis tabağına alın ve üzerine ince limon dilimleri ekleyerek sıcak servis yapın. Alternatif bir tarif: 6 adet tavuk baget; 2 adet patates; 1 adet havuç; 2-3 adet arpacık soğanı; 1 yemek kaşığı salça; 1,5 yemek kaşığı yoğurt; Çeyrek çay bardağı sıvı yağ; Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber; Yarım tatlı kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Öncelikle tavukların marinasyonu için salça, yoğurt, yağ, tuz ve baharatları bir kaseye alıp karıştırın. 2. Tavuk butlarını sosa bulayın ve 1 saat bekletin. 3. Patatesleri elma dilim, havuçları da halka şeklinde dilimleyin. 4. Fırın poşetinin içine tavuk