Filipinler'de yenebilecek bazı yerel yemekler ve içecekler şunlardır: Yemekler: 1. Chicken Adobo: Soya sosu ve sirke karışımında marine edilen tavuk yemeği. 2. Kare Kare: Çeşitli sebzeler ve soslarla hazırlanan güveç. 3. Kinilaw: Çiğ balık ile yapılan salata, limon ve asitli meyve suyu ile marine edilir. 4. Sinigang: Et ve sebzelerle hazırlanan ekşi yahni. 5. Lumpia: Çin mutfağından etkilenen, içi pişmiş lahana, havuç ve tavuk etli börek. 6. Puto: Buharda pişirilen kek. 7. Bistek: Misket limonuna benzer bir limon eşliğinde marine edilmiş ince doğranmış biftek. İçecekler: 1. Halo Halo: Tatlı muz, kırmızı ve beyaz bezelye, hintirmiği, buz, süt ve reçel veya dondurma karıştırılarak hazırlanan tatlı. 2. Tuba: Palmiye ağacı liköründen yapılan yerel alkollü içecek. 3. Rom: Filipinler, Asya'daki en büyük rom üreticisidir ve yerel olarak satılan hazır sulardan daha ucuzdur.