Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filipinli yemeklerde kullanılan bazı yaygın baharatlar şunlardır:
- Zencefil 12. Filipinlilerin ünlü zencefil çayı bu baharatın kullanımıyla yapılır 1.
- Sarımsak 24. Adobo gibi yemeklerde önemli bir bileşen olarak yer alır 4.
- Soya sosu 4. Özellikle koyu soya sosu, yemeğe lezzetli ve umami unsurları katar 4.
- Sirke 4. Genellikle kamış sirkesi veya hindistan cevizi sirkesi kullanılır ve etin yumuşamasına yardımcı olur 4.
- Kırmızı biber 3. Yemeklere dumanlı bir öz ekler 3.
Ayrıca, demirhindi, defne yaprağı ve çeşitli turunçgiller de Filipinli yemeklerinde baharat olarak kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: