Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Figen Ararat'ın kek kalıbını yağlama yöntemi şu şekildedir:
- Kalıbı temizleyin: Kek yaptıktan sonra kalıbı daha sıcakken temizlemek en iyisidir 2.
- Yağlama: Kek kalıbını katı yağ (margarin, tereyağı) ile yağlayın 12. Yarım yemek kaşığı yağı, kalıbın her yerine muntazam şekilde sürün 2.
- Un serpin: Yağlama işleminden sonra yarım su bardağı unu kalıba serpin 2.
- Kalıbı sallayın: Kalıbı elinize alıp, hem çevirip hem de kenarlarından hafif darbelerle vurarak unun kalıp içine yayılmasını sağlayın 2.
- Fazla unu dökün: Birkaç tur yaptıktan sonra, kalıbın ucunda kalan az miktarda unu dökün 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: