Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fermente sucuğun siyah olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Baharatlar 4. Kimyon, karabiber, kekik gibi baharatlar sucuğa koyu renk verebilir 4.
- Kurutma süreci 4. Kurutma sırasında sucuk havayla temas eder ve bu süreçte sucuğun yüzeyinde oksitlenme gerçekleşebilir 4.
- Yüzey reaksiyonu 4. Kurutma sürecinde sucuğun üzerinde oluşan maya ve küf tabakası da siyah renge sebep olabilir 4.
- Yapım şekli 4. Güneydoğu Anadolu bölgesinde yapılan bazı yöresel sucuklar, siyah olacak şekilde farklı yöntemlerle hazırlanır 4.
Sucuğun rengindeki değişikliklerin sağlık açısından bir risk oluşturup oluşturmadığını belirlemek için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: