Buradasın
Fabrika yemek listesi nasıl belirlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fabrika yemek listesinin belirlenmesi için aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurulmalıdır:
- Protein, karbonhidrat ve vitamin dengesi 12. Menü, bu dengeye uygun içeriklerden oluşmalıdır 1.
- Mevsim sebzeleri ve taze ürünler 1. Günlük menülerde vitamin ve mineral açısından zengin sebzeler ve meyveler yer almalıdır 12.
- Çeşitlilik 12. Çorba, ana yemek, yardımcı yemek, salata ve tatlıdan oluşan dengeli kombinasyonlar sunulmalıdır 1.
- Özel menü seçenekleri 12. Vejetaryen veya diyabetik gibi özel menü seçenekleri oluşturulmalıdır 12.
- Kalori ve besin değerleri 2. Farklı sektörlerde çalışan işçilerin enerji ihtiyacı farklılık gösterebilir 2. Bu nedenle, kalori ve besin değerleri göz önünde bulundurulmalıdır 2.
- Gıda güvenliği ve hijyen 25. Yemeklerin üretildiği mutfakların düzenli olarak denetlenmesi ve personelin hijyen kurallarına uygun çalışması sağlanmalıdır 25.
Yemek listesi belirlenirken ayrıca çalışanların demografik yapısı, fiziksel iş gücü düzeyi ve yemek tercihleri de dikkate alınmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: