• Buradasın

    Ezoglin ve mercimek çorbası aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Two steaming bowls of soup side by side—one filled with reddish-brown Ezogelin çorbası topped with a swirl of yogurt and dried mint, the other a golden-yellow mercimek çorbası with a drizzle of lemon and parsley—rest on a rustic wooden table with a clay water jug and fresh herbs in the background.
    Ezogelin çorbası ve mercimek çorbası aynı değildir, ancak bazı benzerlikleri vardır 2.
    Ezogelin çorbası, kırmızı mercimek, bulgur, pirinç, soğan, sarımsak, salça ve baharatlarla hazırlanır 23. Adını, Anadolu'da yaşamış bir gelin olan Ezo'dan almıştır 2.
    Mercimek çorbası ise genellikle kırmızı veya yeşil mercimek, soğan, havuç, domates, patates, un, tuz ve baharatlarla yapılır 2.
    Her iki çorba da Türk mutfağının sevilen ve besleyici çorbaları arasında yer alır 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ezogeline mercimek yerine ne konur?

    Ezogelin çorbasında mercimek yerine bulgur ve pirinç kullanılır. Bu çorbada ayrıca soğan, domates ve biber salçası da bulunur.

    Anadolu usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

    Anadolu usulü mercimek çorbası tarifi bulunamadı. Ancak, mercimek çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 1 adet kuru soğan (iri doğranmış); 1 yemek kaşığı un; 1 adet havuç (iri doğranmış); 1 adet patates (büyük boy, iri doğranmış); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1,5 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek; 6 su bardağı sıcak su (1 adet et su tablet ile hazırlanmış). Yapılışı: 1. Derin bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. 2. İri doğranmış 1 adet büyük soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun. 3. Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. 4. İri parçalar halinde doğradığınız birer adet havuç ve patatesi tencereye aktarıp karıştırmaya devam edin. 5. Tuz, karabiber ve bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı mercimeği de ilave edin ve son kez güzelce karıştırın. 6. 6 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin. 7. Ardından kapağını kapatın, patates ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak 40 dakika kadar pişirin. 8. Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin. 9. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mercimek çorbası tariflerinde kullanılan malzemeler ve pişirme yöntemleri farklılık gösterebilir.