Ev tipi fırında pizza yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 5 su bardağı un; 1,5 su bardağı ılık su; 1 paket kuru maya; 1 çay kaşığı toz şeker; 1/2 çay kaşığı tuz; 4 yemek kaşığı zeytinyağı. Sos için: 2 su bardağı domates sosu; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı kuru fesleğen; 1 çay kaşığı kekik. Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri; 1 çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri; 120 gram sucuk; 4 yemek kaşığı konserve mısır; 100 gram zeytin (dilimlenmiş, yeşil veya siyah); 1-2 adet biber; 1 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Bir kabın içerisine kuru mayayı dökün, üzerine ılık su ve şekeri ekleyip karıştırın. 2. Maya karışımına zeytinyağı ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 3. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini streç filmle örtüp en az 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile açın. 6. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye hamuru yerleştirin ve üzerinde delikler açın. 7. Hamuru 200 derece fırında 10 dakika pişirin. 8. Sos malzemelerini karıştırıp hamurun üzerine sürün. 9. Peynir ve malzemeleri ekleyip tekrar fırına koyun, 20 dakika daha pişirin. Pişirme önerileri: Fırını önceden ısıtın (200-200 derece arası). Hamuru ve malzemeleri yerleştirdikten sonra fırının orta veya alt rafına koyun. Ortalama pişirme süresi 12-18 dakikadır.