Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı tavuk dönerin pişme süresi, tavukların sosta bekletilme süresi ve pişirme aşaması olmak üzere iki aşamada değerlendirilebilir:
- Sosta bekletilme süresi: Tavuk etleri sosa bulandıktan sonra en az 3 saat buzdolabında bekletilmelidir 1. Marine işleminin 2-3 saat daha uzun yapılması, tavuğun lezzetini artırır 2.
- Pişirme süresi: Tavuklar, tavada önlü arkalı kızartıldığında pişirme süresi yaklaşık 20 dakikadır 2. Eğer fırın tepsisinde birkaç dakika fırınlanırsa, toplam süre biraz daha uzayabilir.
Dolayısıyla, ev yapımı tavuk dönerin toplam pişme süresi, sosta bekletilme süresi dahil edildiğinde en az 5 saat olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: