Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı limonata yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Limonları dondurmak: Limon kabuklarının acımtırak tadını engellemek için limonları bir gün önceden dondurucuya koymak önerilir 1.
- Şekerle ovmak: Dilimlenen limonları şekerle ovmak, limonatanızın lezzetini artırır 12.
- Beyaz kısımları rendelememek: Limonun beyaz kısımlarını rendelememeye özen göstermek, acı bir tat oluşmasını önler 14.
- İyice yoğurmak: Şeker, limon kabukları ve limon dilimlerini iyice yoğurmak, karışımın aromasını ve ferahlığını artırır 5.
- Süzmek: Karışımı süzerek sürahiye almak, tam kıvamında bir limonata elde etmenizi sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: