Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda ambalajlarında etikette bulunması gereken bazı bilgiler:
- Gıdanın adı 15. Ürün tebliğlerinden gelebilir veya halk arasında alışılagelen bir ad kullanılabilir 1.
- İçindekiler 15. En çok bulunan bileşenden en aza doğru tüm bileşenler listelenir 1.
- Alerjen bilgisi 15. Gluten, fındık, fıstık, deniz kabukluları gibi alerjiye neden olan bileşenler vurgulanır 1.
- Net miktar 15. Hacim veya ağırlık birimleriyle ifade edilir 1.
- Tavsiye edilen veya son tüketim tarihi 15. Mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen gıdalar için farklı tarihler kullanılır 1.
- Gıda işletmecisinin adı veya ticari unvanı ve adresi 15. Üretici, ithalatçı, dağıtıcı gibi bilgileri içerir 1.
- Menşe ülke 15. Ürünün veya ana bileşeninin ülkesi belirtilir 1.
- Özel muhafaza ve kullanım koşulları 15. Saklama koşulları gibi bilgiler yer alır 1.
- Beslenme bildirimi 1. Enerji, yağ, karbonhidrat gibi besin öğeleri 100 g veya 100 ml üzerinden belirtilir 1.
Ayrıca, tehlikeli maddeler için madde adı, üretici bilgileri, tehlike sembolleri ve güvenlik bilgileri gibi ek bilgiler de etikette yer almalıdır 3.
Fiyat etiketlerinde ise üretim yeri, malın türü, satış fiyatı, birim fiyat, üretim ve satış tarihleri gibi bilgiler bulunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: