Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et ürünleri çeşitli ambalajlarla paketlenir. İşte bazı yaygın ambalaj türleri:
- Vakum paketleme: Havanın vakum yoluyla uzaklaştırılması ve paketin kapatılması işlemidir 13. Oksijeni ortamdan uzaklaştırarak ürün dayanıklılığını artırır 1.
- Modifiye atmosfer paketleme (MAP): Ambalaj içindeki hava bileşiminin oksijen, karbondioksit ve azot gibi gazlarla değiştirilmesini içerir 14.
- Yenilebilir film paketleme: Polisakkarit, protein veya lipit bazlı filmlerle yapılır 1.
- Büzülebilir filmler: Isıl işlemden sonra etle iyi bir şekilde birleşir ve taze et, sosis gibi ürünleri paketlemek için kullanılır 3.
- Kompozit torbalar: Naylon ve polipropilen gibi malzemelerden yapılır ve yüksek sıcaklığa dayanıklı yapıştırıcı reçinelerle birleştirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: