Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etin çürüyüp çürümediğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Koku: Taze et hafif metalik ve taze bir kokuya sahipken, bozulmuş et keskin, ekşi ve rahatsız edici bir koku yayar 13.
- Renk: Taze et canlı, pembe veya açık kırmızı renkte olmalıdır 13. Renk değişimi (koyu gri, açık yeşil, koyu sarı) bozulmaya işaret eder 13.
- Doku: Taze et elastik bir yapıya sahiptir; yapışkan veya sümüksü bir doku bozulma belirtisidir 134.
- Son kullanma tarihi: Son kullanma tarihi geçmiş etler tüketilmemelidir 13.
- Ambalaj: Ambalajda yırtılma, delinme veya şişme gibi anormallikler bozulma belirtisi olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: