Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et, çeşitli nedenlerle siyahlaşabilir:
- Oksidasyon: Et, havayla temas ettiğinde oksijenle etkileşime girerek okside olabilir ve rengi siyaha yakın bir hale gelebilir 1.
- Kuruma: Etin uzun süreli maruz kalması, kurumasına ve renk değişikliklerine yol açabilir 1.
- Yanma: Etin aşırı yüksek ısıya maruz kalması veya yakılması, dış yüzeyinin siyahlaşmasına neden olabilir 1.
- Mikrobiyal bozulma: Mikroorganizmaların ete bulaşması ve çoğalması, etin renginde değişikliklere yol açabilir 1.
- Amalgam dolgu: İçerdiği metaller nedeniyle amalgam dolgular, diş etlerinde renk değişikliğine neden olabilir 2.
- Sigara kullanımı: Tütün ürünleri, diş etlerinde pigmentasyon değişikliklerine ve koyulaşmaya yol açabilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: