Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et Balık Kurumu'nda (EBK) kesim, Avrupa Birliği (AB) normlarına uygun olarak gerçekleştirilmektedir 3.
Kesim süreci şu adımları içerir:
- Gövde ayırma testeresi veya balta ile ayırma: Karkas, pelvisin symphsis pelvinasından başlayarak sakrum ve processus spinalislerin tam ortasından kesilerek ikiye ayrılır 1.
- Boğazlama: Boyun gerdirilerek, larynx'in trache ile birleştiği yerden keskin bir bıçakla kesilir 1.
- Yağsız kesim uygulaması: EBK, bir süre daha yağlı kesim yapsa da, kombinalarda artık ağırlıklı olarak yağsız kesim yapılmaktadır 3.
EBK'da kesim, veteriner hekim kontrolünde, teknik ve hijyenik şartlara uygun tesislerde gerçekleştirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: