Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzurum'un en iyi peyniri konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü kişisel tercihler farklılık gösterebilir. Ancak, Erzurum'un ünlü peynirlerinden bazıları şunlardır:
- Küflü Civil Peyniri (Göğermiş Peynir) 125. Kahvaltı, gözleme, yemek ve salatalarda kullanılır 2.
- Karın Kaymağı Peyniri 15. Genellikle koyun sütü kullanılarak yapılır ve işkembe içine basılır 5.
- Tel Peyniri 5. Erzurum Civil Peyniri ile benzer özelliklere sahiptir, ancak daha kuru ve tel tel bir yapıya sahiptir 5.
- Tuluk Tulum Deri Peyniri 5. Süzülen sütlerin mayalanmasıyla elde edilir ve kaya tuzu ile lezzetlendirilir 5.
En iyi peyniri belirlemek için, farklı çeşitleri deneyerek kendi tercihinizi yapmanız önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: