Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzincan üzüm pekmezinin meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Doğallık ve organik üretim: Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, Cimin üzümü kullanılarak tamamen doğal ve organik olarak üretilir 35.
- Tadı: Cimin üzümünün kendine özgü bir tadı vardır ve bu pekmez, sıra dışı lezzetiyle bilinir 3.
- Üretim yöntemi: Üzümler büyük havuzlarda ezilerek şırası çıkarılır ve odun külü eklenerek özel bir yöntemle pişirilir 3.
- Yaygın üretim: Erzincan'ın Üzümlü ilçesi, Cimin üzümünün yaygın olarak yetiştiği bir bölgedir ve bu üzümden kışın pekmez üretimi yapılır 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: