Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzincan göçer peyniri, Erzincan tulumu veya Şavak peyniri olarak da bilinir ve aşağıdaki özelliklerle anlaşılabilir:
- Tat ve Aroma: Yoğun ve hafif tuzlu bir tada sahiptir 14. Kendine has bir aroması vardır 4.
- Renk ve Yapı: Sarıya çalan bir renge sahiptir 4. Yumuşak yapılı bir peynir açıkta kaldığında sertleşir ve lezzetini yitirmeye başlar 3.
- Üretim Yöntemi: Koyun veya keçi derilerine basılarak üretilir 1. Günümüzde hayvan derilerinin yanı sıra gıdaya özel olarak üretilen plastik kaplar da kullanılmaktadır 1.
- Besin Değeri: Kalsiyum, fosfor ve demir açısından zengindir, ayrıca yüksek oranda protein içerir 15.
Erzincan tulum peynirinin kalitesini anlamak için ayrıca kokusu da önemli bir kriterdir; gerçek Erzincan tulumu kokusuzdur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: