Buradasın
Türkiye'nin en iyi yöresel peyniri hangisi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en iyi yöresel peynirleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Ezine Peyniri: Çanakkale'nin Ezine ilçesinde üretilen, inek, koyun veya keçi sütünden yapılan, sert veya yumuşak seçenekleri olan bir peynirdir 12.
- Divle Obruk Peyniri: Karaman'ın Divle köyünde, koyun ve keçi sütünden üretilen, mağarada olgunlaştırılan özel bir peynirdir 13.
- Kars Kaşarı: Kars ve Ardahan'daki meralarda otlayan hayvanların sütünden yapılan, yüksek besin değerine sahip bir peynirdir 12.
- Mihaliç Peyniri: Bursa ve Balıkesir yöresinde, tam yağlı koyun sütünden yapılan, keskin ve tuzlu bir peynir türüdür 13.
- Van Otlu Peyniri: Koyun sütünden yapılan, içine çeşitli otlar katılarak lezzetlendirilen bir peynirdir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: