Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en iyi yöresel peyniri konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü bu, kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, Türkiye'nin en iyi yöresel peynirleri arasında şunlar sayılabilir:
- Kars gravyer peyniri 125. Yüksek yaylalarda tatlı ot yiyen Zavot ineklerinin yağlı sütüyle yapılır 12.
- Ezine peyniri 123. İnek, koyun veya keçi sütünden yapılabilir 3.
- Tulum peyniri 123. Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama gibi birçok bölgede üretilir 2.
- Mihaliç peyniri 135. Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Mihaliç yöresine Arnavut göçmenler tarafından getirilmiştir 1.
- Küflü peynir 12. Konya'nın yeşil peyniri olarak da bilinir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: