Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte makinesi olmadan erişte kesmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamur Hazırlığı: Un, yumurta, süt ve tuz bir kapta karıştırılıp yoğrularak çok sert olmayan bir hamur elde edilir 25. Hamur, 2 saat dinlendirilir 2.
- Hamurun Açılması: Dinlenen hamurdan kündeler (beze) elde edilir 2. Her bir künde unlanarak 2 cm olacak şekilde açılır 2.
- Kesme: Bıçakla şeritler halinde kesilir ve erişte makinesinde, yine unlanarak kesilir 2.
- Kurutma: Tüm kündelere aynı işlem uygulanıp, erişteler güneş görecek bir yerde ipe ya da borulara serilerek kurutulur 2.
- Fırınlama: Kuruyan erişteler, 300 derecelik fırında rengi koyulaşana kadar kavrulur 2.
Erişte keserken, hamurun fazla kurumamasına dikkat edilmelidir; çok kuruyan yufkaları kesmek zor olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: