Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi tohum yağının nasıl anlaşılacağına dair bazı bilgiler:
- Soğuk preslenmiş ve rafine edilmemiş yağlar tercih edilmelidir 14. Bu yağlar, besin değerlerini daha iyi korur 4.
- Yanma sıcaklığı (duman noktası) dikkate alınmalıdır 14. Tohum yağları, yüksek yanma noktalarına sahip oldukları için yüksek sıcaklıklarda yemek hazırlamak için uygundur 4.
- Yağ asitleri kompozisyonu önemlidir 3. Omega-3 ve omega-6 gibi sağlıklı doymamış yağlar açısından zengin tohum yağları, kalp sağlığı için faydalıdır 14.
- Üretim yöntemleri ve ek işlemler göz önünde bulundurulmalıdır 4. Ağartma ve rafinasyon gibi işlemler, yağların besin değerlerinin azalmasına neden olabilir 4.
Bazı sağlıklı tohum yağları:
- badem yağı 1;
- üzüm çekirdeği yağı 14;
- avokado yağı 14;
- hindistan cevizi yağı 14;
- keten tohumu yağı 14;
- haşhaş yağı 1;
- zeytinyağı 14.
Tohum yağlarının seçimi ve kullanımı konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: