Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği bazı yağlar:
- Kuyruk yağı 14. Etin lezzetini artırmasının yanı sıra, sindirim sistemine olumlu etkileri olduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilmiştir 14. Ancak, yüksek kalori ve doymuş yağ içeriği nedeniyle aşırı tüketimden kaçınılmalıdır 4.
- Çörek otu yağı 3. Soğuk sıkım elde edilen bu yağın, antioksidan içerdiği, iltihabı azalttığı ve sindirim sistemini desteklediği ifade edilmiştir 3.
Canan Karatay, köy tereyağı ve fındık gibi ürünlerin de tüketilmesini önermektedir 5.
Herhangi bir sağlık sorunu veya beslenme düzeni ile ilgili değişiklik yapmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: